Big Picture Learning

Big Picture Learning is ons onderwijsconcept afkomstig uit Amerika. Bij Big Picture Learning volgt iedere leerling zijn of haar eigen leerproces. Omdat iedere leerling uniek is, eigen kwaliteiten en interesses heeft.

De kracht van een vaste coach, veiligheid van een kleine groep, het leren van en in de échte wereld en een persoonlijke leerplan.

Bij Big Picture Learning volgt iedere leerling een leerroute die bij hem/haar past. Meer weten over onze leerroutes? Klik hier.

10 belangrijke kenmerken van Big Picture Learning


1. Leren in de echte wereld
Het meeste leren onze leerlingen door te zien en te doen. Met echte opdrachten, in goed ingerichte praktijklokalen.

2. Persoonlijk leerplan
Iedere leerling is uniek en volgt zijn of haar eigen weg. We plannen samen een passende route op weg naar het diploma. Met een Ontwikkelingsperspectief (OPP) en een Ontwikkelplan (MOP) leggen we het plan vast en coachen we de leerling.

3. Authentieke beoordeling
Leerlingen leren authentiek: vanuit de echte wereld en ook buiten school om voeren ze taken uit en lossen problemen op. De beoordeling vindt ook op die manier plaats.

5. Elke leerling telt
Iedere leerling is anders, leert anders en heeft andere mogelijkheden. Big Picture Learning biedt per leerling een eigen leerplan, gericht op hun specifieke mogelijkheden en kansen.

6. Passende, veilige schoolcultuur
Bij Big Picture Learning hoort een veilig leerklimaat, zodat leerlingen zich met zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen.

7. Leiderschap en voorbeeldgedrag
De medewerkers en leerkrachten op MET krijgen begeleiding volgens het concept ‘waarderend leiderschap’. Positieve coaching van leerkrachten en medewerkers, met begeleiding die uitgaat van de individuele kwaliteiten en talenten van onze mensen, en de ambitie zich te blijven professionaliseren.

8. Betrokkenheid van ouders
Ouders en verzorgers spelen een belangrijke rol in het schoolleven van de leerling en van ons als school. Actief ouderschap hoort bij Big Picture Learning.

9. Loopbaanondersteuning
Leerlingen goed voorbereiden op een werkplek of vervolgonderwijs is onze hoofdtaak. Met een gefaseerd plan kiezen onze leerlingen de loopbaan die bij hen past.

10. Professionele ondersteuning van leraren
Bij Big Picture Learning hoort de ambitie je continu te willen verbeteren. Daarom houden we bij MET de kwaliteit van het onderwijs op peil en leren we doorlopend als organisatie.

Contact

Koetshuislaan 1
5146 BA Waalwijk
Bellen: (0)416 33 34 16