Close
26 augustus 2020

Lesmateriaal

Bekijk dit fotoalbum in de portal

Boeken

De docenten werken veel samen om eigen lesmateriaal te ontwikkelen passend bij ons “onderwijs op maat”. Er worden veelvuldig computers en tablets ingezet. Daarnaast werken we met de lesmethodes Strux, Kiem en Deviant, met leer- en werkboeken voor alle sectoren en leerjaren.  In deze werkboeken kan geschreven worden. Het zijn vaak boeken om in de praktijk te kunnen leren. Alle leraren die theorieles geven zullen deze boeken gebruiken. Leuke onderwerpen, in kleur en speciaal geschreven voor onze leerlingen. Leerlingen met dyslexie kunnen gebruik maken van digitale boeken of van voorleesfuncties op computer of iPad. Hierover kan men met de coach contact opnemen. De school is bezig om de laatste hand aan een nieuw leerplan te leggen. Er wordt vaker in projecten gewerkt waardoor er minder boeken nodig zullen zijn.  
   
De werkboeken zijn gratis en worden in de coachclub uitgedeeld op donderdag  
9 september of bij de eerste lessen. Deze eerste dag krijgt de leerling ook het lesrooster. Bewaar dit rooster goed, of schrijf het over in je agenda! De leerling en ouders ontvangen de uitnodiging voor de eerste week per post. 

Materialen om zelf aan te schaffen

Zorg zelf voor een stevige schooltas. Pennen, potlood, gum, schaar, kleurpotloden, 4-ringsmap en liniaal zijn ook nodig. Al deze benodigdheden gaan elke dag mee naar school. 
 
Bouw, wonen en onderhoud: 
De leerlingen dragen zorg voor een timmermanspotlood en een duimstok. 
 
Groen: 
Bij nat weer is het handig om klompen, laarzen of de werkschoenen mee te nemen. 
 
Gymnastiek: 
Je bent verplicht het schoolshirt met logo, gymkleding en gymschoenen voor binnen te dragen. Je kunt zeep, washand en handdoek meebrengen. 
 
Stage Fase 4 en 5: 
Je krijgt in fase 4* straks 3 mappen (4-rings): een nieuwe stagemap, een map voor de vakken Mijn Leven en de beroepskaart-lessen. Zorg dat deze mappen in uitstekende staat blijven. Deze mappen gebruik je twee jaar. Jouw werkvloerbegeleider, je stagecoach en jijzelf  hebben regelmatig de stagemap nodig. Als je een nieuwe map nodig hebt, dan kun  je deze aan de servicebalie verkrijgen voor € 3,00.  

Bekijk deze pagina in de portal
Deel deze post met anderen