Close
23 december 2022

Lesmateriaal, leer- en werkboeken

Bekijk dit fotoalbum in de portal

Boeken

De docenten ontwikkelen waar nodig eigen lesmateriaal passend bij ons “onderwijs op maat”. Daarnaast werken we steeds vaker met online lesmateriaal in combinatie met boeken. Hiervoor worden eigen laptops ingezet. Lesmethodes als Proeftuin, Strux, Kiem en Deviant, zijn daar voorbeelden van. In de bijbehorende werkboeken kan geschreven worden. Het zijn vaak boeken om in de praktijk te kunnen leren. Leerlingen met dyslexie kunnen gebruik maken van digitale boeken of van voorleesfuncties op hun laptop.

De werkboeken zijn gratis en worden in de eerste schoolweek samen met het lesrooster beschikbaar gesteld. De leerling en ouders ontvangen de uitnodiging voor de eerste week per post.

Materialen om zelf aan te schaffen

Zorg zelf voor een stevige schooltas. Pennen, potlood, gum, schaar, kleurpotloden, 4-ringsmap en liniaal zijn ook nodig. Al deze benodigdheden gaan elke dag mee naar school.

Alle leerlingen hebben een laptop nodig. Veel werkboeken gebruiken zg. links naar websites om de lessen duidelijker en aantrekkelijker te maken. Voor een aantal theorievakken worden computerprogramma’s gebruikt die het mogelijk maken om maatwerk te leveren per leerling.
Na aanmelding krijgen ouders de mogelijkheid aangeboden om een geadviseerde laptop aan te schaffen via The Rent Company (TRC). Eigen laptops inzetten is ook mogelijk. Specificaties daarvoor zijn te vinden in een informatiefolder die bij aanvang van het cursusjaar wordt toegestuurd.
Als u de laptop via The Rent Company bestelt, betaalt school een klein gedeelte mee. Is het voor u niet mogelijk om een laptop aan te schaffen dan gaan we samen zoeken naar een oplossing.

Bouw, wonen en onderhoud en constructie:
De leerlingen dragen zorg voor een timmermanspotlood en een duimstok.

Groen:
Bij nat weer is het handig om klompen, laarzen of werkschoenen mee te nemen.

Gymnastiek:
Tijdens de gymlessen is uw kind verplicht om gymkleding te dragen. Ook moeten de schoenen geschikt (en schoon) zijn om in de gymzaal te dragen.

Stage Fase 3, 4 en 5
In fase 3 krijgt de leerling een stagemap waar hij/zij alle schooljaren mee blijft werken. . De werkvloerbegeleider, stagecoach en leerling hebben de stagemap regelmatig nodig. Deze map moet dus in goede staat blijven In de map zitten verschillende documenten die nodig zijn om te uploaden naar het digitale portfolio via de Presentis app. Als er een nieuwe map nodig is, dan kan deze bij de stagecoach worden verkregen voor € 3,00.

Bekijk deze pagina in de portal
Deel deze post met anderen