Close
26 augustus 2020

Kosten

Bekijk dit fotoalbum in de portal

Alle leerlingen hebben een laptop nodig. Veel werkboeken gebruiken zogenaamde links naar websites om de lessen duidelijker en aantrekkelijker te maken. Voor een aantal theorievakken worden computerprogramma’s gebruikt die het mogelijk maken om maatwerk te leveren per leerling. Na aanmelding krijgen ouders de mogelijkheid aangeboden om een geadviseerde laptop aan te schaffen via The Rent Company (TRC). Eigen laptops inzetten is zeker mogelijk. De laptop dient recent te zijn (niet ouder dan 4 jr.), geschikt voor Windows 10 en bij voorkeur te beschikken over een snelle harde schijf (SSD) en over minimaal 4 Gb intern geheugen. De laptops worden dan verplicht voorzien van de meest recente software door het bedrijf Cloudwise. De eigen laptops worden daarvoor tijdelijk ingenomen. Dit jaar zal deze inname plaatsvinden op 16-09-2021. Omdat 2021-2022 het eerste schooljaar is dat we op het gebruik van laptops inzetten, zal de schoolorganisatie 10% van de aanschafkosten op zich nemen.  
 
Voor de schoolboeken hoeft u niet te betalen. Ook vragen we geen borg voor de schoolboeken. Wel vragen we u ons te ondersteunen bij een aantal kosten die niet door het ministerie wordt betaald. In oktober ontvangt u een rekening.  Om iedereen mee te laten doen vraagt de school de rekening tijdig te betalen. De school heeft de gedragscode ‘schoolkosten voortgezet onderwijs’ ondertekend.  

1. Schoolactiviteiten voor leerlingen van de 1e tot en met de 4e fase

Wij vragen voor deze leerlingen om een jaarlijkse bijdrage van Є 80,- die besteed wordt aan kosten voor vervoer van en naar projecten, excursies aan instellingen en bedrijven, diverse feesten, sportactiviteiten en culturele activiteiten.  

2. Uitstapjes voor leerlingen van de 1e tot en met de 5e fase

We vragen voor alle leerlingen om een jaarlijkse bijdrage van € 50,- voor speciale uitstapjes in de introductieweek en de afsluitende activiteitenweek. Voor de 5e fase vindt er ook een afsluitende activiteit plaats.  

3. Kluisje huren verplicht

De huur van een kluisje is voor alle leerlingen verplicht. Voor de leerling is het een garantie dat kostbare spullen goed opgeborgen kunnen worden. Het jaarlijkse huurbedrag van Є 10,- staat op de factuur vermeld. Het kluissleuteltje kost eenmalig een borg van Є 10,-. Dit bedrag wordt bij het verlaten van de school contant terugbetaald. 

4. Verplichte kleding

De school zorgt voor passende kleding in de werkruimten. Alleen de leerlingen die vanaf de 2e fase voor techniek kiezen, moeten zelf een overall (of goed aansluitende werkbroek met trui of vest) en veiligheidsschoenen aanschaffen.  
De overall en de veiligheidsschoenen kun je passen en kopen op school zolang de voorraad strekt. De kosten bedragen 34 euro voor de overall en 29 euro voor de veiligheidsschoenen. Zelf aanschaffen is vaak goedkoper. Let goed op de kwaliteit. 
 
Het T-shirt van de school voor de gymles kost € 10,00. Het T-shirt wordt éénmalig aan leerlingen van de 1e fase verstrekt. De kosten vindt u terug op de rekening van de school. Ter vervanging is het T-shirt te koop in de winkel van de school. 
 
Oortjes voor de computer zijn voor persoonlijk gebruik. Schaf deze zelf aan of koop ze via de webwinkel van de school. 

5. Verplichte digitale school pas

Om op school iets in de kantine te kopen heb je de digitale schoolpas nodig. Die wordt eenmalig verstrekt in de 1e fase en is in de schoolkosten inbegrepen.  

6. Betaling

U ontvangt in oktober van ons factuur waarmee u het totale bedrag kunt betalen. Er kan ook contant op school betaald worden bij de administratie van de school. Op de rekening is precies te zien welke activiteiten en diensten uw kind extra ontvangt tegen welke vergoeding.

7. Tegemoetkoming in de studiekosten

Het Ministerie van Onderwijs kan aan ouders/verzorgers een bijdrage verlenen in de studie- en reiskosten. 
Een andere mogelijkheid om de kosten te betalen indien u daar niet of nauwelijks toe in staat bent is via de stichting De Strohalm (gemeente Waalwijk) of de stichting Leergeld (overige gemeenten). Meer informatie vindt u op de website van de gemeente waar u woont. Eventueel helpen wij u om het eerste contact te leggen. 

Vervoer

We raden de leerlingen aan zoveel mogelijk met de fiets te komen. Een deel van onze leerlingen komt met het openbaar vervoer. Er zijn uitstapplaatsen binnen 3 minuten lopen vanaf de school. Een vervoersabonnement schaft u aan bij het postkantoor. Tot en met 18 jaar heeft de leerling recht op korting bij de aanschaf van een persoonlijke OV-chipkaart! Enkele leerlingen zijn op taxi’s aangewezen. U wordt verzocht hiervoor contact op te nemen met de gemeente waar u woonachtig bent. 

Bekijk deze pagina in de portal
Deel deze post met anderen