Close
26 augustus 2020

Kosten

Bekijk dit fotoalbum in de portal

Voor de schoolboeken hoeft u niet te betalen. Ook vragen we geen borg voor de schoolboeken. Wel vragen we u ons te ondersteunen bij een aantal kosten die niet door het ministerie wordt betaald. In oktober ontvangt u via SchoolExpert, namens MET, een rekening. Om iedereen mee te laten doen vraagt de school de rekening tijdig te betalen. De school heeft de gedragscode ‘schoolkosten voortgezet onderwijs’ ondertekend.

1. Schoolactiviteiten voor leerlingen van de 1e tot en met de 4e fase

Wij vragen voor deze leerlingen om een jaarlijkse bijdrage van Є 80,- die besteed wordt aan kosten voor vervoer van en naar projecten, excursies aan instellingen en bedrijven, diverse feesten, sportactiviteiten en culturele activiteiten.

2. Uitstapjes voor leerlingen van de 1e tot en met de 5e fase

We vragen voor alle leerlingen om een jaarlijkse bijdrage van € 50,- voor speciale uitstapjes in de introductieweek en de afsluitende activiteitenweek. Voor de 5e fase vindt er ook een afsluitende activiteit plaats.

3. Kluisje huren verplicht

De huur van een kluisje is voor alle leerlingen verplicht. Voor de leerling is het een garantie dat kostbare spullen goed opgeborgen kunnen worden. Het jaarlijkse huurbedrag van Є 10,- staat op de boekenlijst vermeld. Het kluissleuteltje kost eenmalig een borg van Є 10,-. Dit bedrag wordt bij het verlaten van de school contant terugbetaald.

4. Verplichte kleding

De school zorgt voor passende kleding in de werkruimten. Alleen de leerlingen die vanaf de 2e fase voor techniek kiezen, moeten zelf een overall (of goed aansluitende werkbroek met trui of vest) en veiligheidsschoenen aanschaffen. Het T-shirt van de school voor de gymles kost € 10,00. Het T-shirt wordt éénmalig aan leerlingen van de 1e fase verstrekt. De kosten vindt u terug op de rekening van de school. Ter vervanging is het T-shirt te koop in de winkel van de school. Oortjes voor de computer zijn voor persoonlijk gebruik. Schaf deze zelf aan of koop ze via de webwinkel van de school.

5. Verplichte digitale school pas

Om op school iets in de kantine te kopen heb je de digitale schoolpas nodig. Die wordt eenmalig verstrekt in de 1e fase en is in de schoolkosten inbegrepen. Zie ook verderop in de schoolgids.

6. Betaling

U ontvangt in oktober van onze boekenleverancier Schoolexpert een acceptgiro waarmee u het totale bedrag kunt betalen. Er kan ook contant of met een cheque op school betaald worden bij de administratie van de school. Op de rekening is precies te zien welke activiteiten en diensten uw kind extra ontvangt tegen welke vergoeding.

7. Tegemoetkoming in de studiekosten

Het Ministerie van Onderwijs kan aan ouders/verzorgers een bijdrage verlenen in de studie- en reiskosten. De tegemoetkoming van de ouders/verzorgers hangt af van het inkomen. Aanvraagformulieren zijn in de school verkrijgbaar bij de administratie. Bij het formulier wordt een brochure uitgereikt. U kunt ook kijken op de site van de overheid: http://www.duo.nl/particulieren/studiefinanciering/tegouders/tegemoetkoming.

Een andere mogelijkheid om de kosten te betalen indien u daar niet of nauwelijks toe in staat bent is via stichting De Stohalm (gemeente Waalwijk) of de stichting Leergeld (alle andere gemeenten). Meer informatie vindt u op de website van de gemeente waar u woont. Eventueel helpen we u om het eerste contact te leggen.

Vervoer

We raden de leerlingen aan zoveel mogelijk met de fiets te komen. Een deel van onze leerlingen komt met het openbaar vervoer. Er zijn uitstapplaatsen binnen 3 minuten lopen vanaf de school. Een vervoersabonnement schaft u aan bij Arriva.nl. Er zijn jeugdabonnementen van 12 t/m 18 jaar. Volg de link: https://webshop.arriva.nl/nl/webshop/product-selection/overview Enkele leerlingen zijn op taxi’s aangewezen. U wordt verzocht hiervoor contact op te nemen met de gemeente waarin u woonachtig bent.

Bekijk deze pagina in de portal
Deel deze post met anderen